Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Vad betyder alla konstiga saker som din katt gör? Detta bör läsas av alla kattägare!

De är bland världens mest populära husdjur – katter. Alla som äger en katt känner förmodligen att livet utan dem skulle ha varit ganska meningslöst. Katter är mycket speciella och fantastiska husdjur.

Till skillnad från hundar är kattens språk lite svårare att förstå. De ler inte med svansen när de är nöjda. De skäller inte på brevbäraren för att säga att de befinner sig på deras territorium.


De har de sina egna sätt att berätta för oss saker.

1. Ligger på ryggen

Om din katt ligger på ryggen och kanske rullar runt är den särskilt lugn i din närvaro, vilket ger dig stort förtroende.

2. Tar med gåvor hem

Om katten kommer hem med fåglar, möss och råttor, är det för att visa tacksamhet och kärlek.

3. Följer efter dig

Vart du än går följer katten efter. Om du sätter dig vid datorn för att skriva något, sätter sig katten mitt på tangentbordet. Om din katt beter sig så kan du vara säker på att hon älskar dig oändligt och inte bara för att du ger henne mat. Hon letar efter närhet och kommer inte att vara borta från dig.

4. Biter på ditt finger

Katter har starka käkar och spetsiga tänder. De kunde lätt ha skadat oss. Men om din katt biter på din hand eller finger och inte lämnar några skador, betyder det att hon uppskattar dig och är glad. Och för katten är det också ett tecken på att du litar på henne.

5. Titta in i ögonen

Om din katt ser djupt in i dina ögon, utan att ta bort ögonen, är det ett tecken på ett mycket starkt band mellan dig.

Det är inte alltid lätt att tolka katter, men med dessa tips kommer du förstå din katt lite bättre.

Dela den här artikeln med dina vänner på Facebook!