Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Trebarnspappan dog efter att ha druckit energidryck. Änkan varnar nu ALLA för okända faran

Läkaren varnar: “Folk som dricker energidryck spelar ryska roulette med sina liv.”


Användningen av energidrycker bland barn, ungdomar och vuxna är extremt hög, och de senaste åren har vi sett att särskilt barn och ungdomar kan ha potentiellt dödliga biverkningar efter överanvändning.

Denna typ av dryck innehåller ofta stora mängder koffein blandat med socker eller sötningsmedel, så att det smakar sött och gott även för barn i en ung ålder.

Vi har tidigare delat berättelser om ungdomar som tragiskt har mist livet efter att ha druckit energidrycker, men den här historien visar att även friska vuxna kan drabbas av dödliga skador efter att ha konsumerat för mycket.

Det var en vanlig söndagsmorgon när Cassandra Reynolds vaknade och upptäckte att hennes man John hade ett hjärtstillestånd. Han kunde inte andas och kämpade för att överleva.

“Allt jag lyckades tänka var ” händer detta verkligen? “ skriver hon i ett inlägg på LoveWhatMatters .

På sjukhuset frågade läkarna henne om hennes man hade använt droger eller om han hade diabetes, men nej – han hade varit på en hälsokontroll förra veckan där läkaren hade funnit att den 41-åriga treåriga pappan var frisk och hade “ett starkt hjärta” .

Då kom frågan som hon inte alls var beredd på: “Dricker han energidrycker?”

John arbetade natt och drack energidryck varje dag. dag. Läkarna förklarade sedan för henne att hjärtproblem förknippade med energidrycker började bli allt vanligare, och änkan skriver: “[Doktorns] exakta ord var: ‘Människor som dricker dessa drycker spelar rysk roulette med sina liv.’ «

“Jag blev helt förvånad över att bara en dryck kan orsaka detta,” säger hon.

John lämnades i koma i sjukhuset och fick hjärnskador från bristen på syre till hjärnan efter ett hjärtstoppet. Bara tio dagar senare var han hjärndöd, och läkarna var tvungna att ge Cassandra det fruktansvärda beskedet att det inte fanns något de kunde göra för att rädda honom.

På grund av en energidryck förlorade de tre unga sönerna sin far, och hon förlorade mannen i sitt liv.

”Jag kunde inte acceptera att en dryck kunde döda min friska make. Jag började göra min egen forskning och fick reda på hur skadliga dessa drycker faktiskt är. ”

Nu hoppas hon att fler människor kommer att bli medvetna om de risker som alla tar genom att dricka energidrycker .

Nu vill vi hjälpa Cassandra att sprida detta viktiga budskap. Hjälp gärna till du också genom att dela den här artikeln med dina vänner på Facebook!