Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Tjuvarnas nya metod: Akta dig för detta när du stannar på en bensinstation!

Det är sorgligt men sant: stölder sker över hela världen, bara för att vissa människor inte kan skilja på mellan “min” och “din”. Vi gör mer och mer för att förhindra detta och installerar larm på huset, installerar kameror och installerar nya lås. Men det finns tjuvar som hela tiden kommer på nya knep.

I dag kan stölder hända var som helst, när som helst och ofta när du minst förväntar dig det – som när du ska tanka bilen.


Denna nya trend bland tjuvar slår ofta till mot ensamma kvinnor på bensinstationer.

Tjuvarna gör på följande sätt: De ser dig på bensinstationen, svänger höger bredvid dig och väntar tills du kommer ut ur bilen för att tanka. 

Tjuven öppnar dörren försiktigt, smyger längs marken och öppnar tyst din bildörr – sedan stjäl han din handväska och andra värdesaker.

Innan du vet ordet av det har han stängt din dörr igen, smygt tillbaka i sin egen bil och lämnat – och du märker inte ens det förrän du går in i bilen igen.

Hela processen tar högst 15 sekunder, och polis rekommenderar nu alla att låsa bilens dörrar och stänga alla fönster medan de lämnar fordonet – även bara är när man tankar bilen.

Har du hört talas om den här stöldmetoden tidigare? Se videon nedan och dela gärna den här artikeln vidare!