Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Tandläkare: Ge ALDRIG det här till era barn! Den här pojkens tänder ruttnade!

Ingen ska äta för mycket socker, det vet förmodligen alla. Men ändå så stoppar vi i oss alldeles för mycket av det. Ofta är anledningen för att vi blir lyckliga när vi känner smaken av något sött. Vi förknippar det med något positivt och vi blir glada av att få en sockerkick.


Även om du själv stoppar i dig en massa skit, så ska du tänka en extra gång innan du gör detta till en vana för dina barn. Barn vet inte vad som är bra för dom, dessutom klarar deras mjölktänder inte lika mycket som en vuxens tänder, därför dom är svagare och skadas mycket lättare.

Men en del kanske tänker att det inte spelar någon roll eftersom mjölktänderna ändå ska ramla ut? Tänk en gång till. För barnet kan få en infektion i mjölktänderna som sen tar sig till käken, vilket kan skapa stora problem för barnet senare i livet.

En 3-årig pojke i Nya Zeeland åt så mycket socker att alla hans tänder var ruttna. Tandläkaren trodde inte sina ögon när han såg det. Föräldrarna hade helt enkelt inte satt några gränser och gett honom alldeles för mycket sockerprodukter.

Tandläkare uppmanar

Tandläkaren uppmanar alla föräldrar att barn aldrig ska dricka läsk, utan bara vatten och mjölk. Annars kan det få allvarliga konsekvenser.

Se mer hur sockret kan påverka barnets hälsa i videoklippet här nedan.
Gör andra föräldrar uppmärksamma på detta genom att DELA inlägget med dina vänner.

Se videoklippet här nedan: