Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Rektoren blir rasande när pappan tar med sig barnen på semester. Men läs hans fantastiska svar!

Det här med skolan och frånvaro är aldrig ett lätt kapitel. Lärare måste kunna planera, och om eleverna fortfarande är frånvarande kommer det inte vara lätt att hålla jämna steg med undervisningen.

Men ibland, särskilt om det är föräldrarna som är ansvariga för att barnen inte går i skolan, kan något som en familjesemester vara lika lärorikt som vissa dagar i skolan.


När pappa Michael Rossi skulle springa Boston Marathon, något han länge hade drömt om, ville han gärna vilja ha sin familj med sig på den oförglömliga resan. Och för att göra det till en utbildningsresa för barnen planerade han besök på flera historiska platser och museer.

Skolans rektor gillade dock inte Michaels idé och skrev detta i ett brev till fadern.

“Kära herr och fru Rossi:

Jag är medveten om att er familj nyligen var på en liten semestertur. Jag vill att du ska veta att Abington School inte anser att familjesemestern är giltigt frånvaro, oavsett vilka aktiviteter som ingår i resan.

Skolan har inte möjlighet att förbise familjesemestern eller utvärdera hur pedagogisk resan var. De datum som dina barn var borta från skolan kommer att anges som ogiltiga frånvaro … »

Pappa gillade inte brevet från rektor och svarade direkt:

Kära skolledare,

Jag förstår din oro, men jag kan försäkra dig om att mina barn i fem dagar har lärt sig så mycket som ett helt år i skolan. De har varit med om något fantastiskt, som inte kan ske genom att läsa böcker.

De lärde sig många saker som, engagemang, kärlek, uthållighet, övervinna motgång, stolthet, vårt lands historia, kulinariska upplevelser och fysisk aktivitet.

Vid marathon såg de att deras pappa sprang för att vinna en utmaning som trots en skada, dåligt väder och förlust av en älskad.

De såg handikappade människor, blinda och löpare med proteser går samman för att delta i en händelse som samlar pengar till de mest behövande. De hyllade offren i en terrorhandling.

De besökte Freedom Trial och den plats där 1773-upproret ägde rum och gravarna under vilka många av männen som undertecknade amerikanska deklarationen om självständighet vilar.

De besökte också ett akvarium, smakade lokal mat och spenderade mycket tid för att simma.

Vi uppskattar lärarnas och skolans otroliga ansträngningar, och vi uppskattar vilken utbildning våra barn får genom att delta i skolan, av hela mitt hjärta. Men jag skulle inte tveka ett ögonblick för att låta mina barn igen vara med om en upplevelse som liknar den som de var med om i dessa dagar i Boston.

Med vänliga hälsningar,

Michael Rossi, pappa

Dela gärna detta med dina vänner om du tyckte att pappans svar var bra!