Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Pojken föds täckt vitt fjäll. 5 år senare har läkarna aldrig sett ett ansikte som hans!

Det är alltid nervöst för alla som ska föräldrar. Man hoppas självklart att allt ska gå bra och att barnet inte ska få några komplikationer. Men så ibland händer det mest oväntade, och man får finna sig i det. 


Detta var precis vad som hände för De De och Joe när dom skulle få sin son. När deras son Evan föddes såg han inte ut som en ”normal” baby.

Det berodde på att Evan föddes med ett svårt fall av Harlequin iktyos, en genetisk sjukdom som lämnade honom med hård, tjock, vit och fjällande hud.

Idag är Evan 5 år gammal, men hans hud växer 10 gånger så snabbt som den egentligen ska göra. Han är alltid inne på på infektionsavdelningen och blir lätt uttorkad och får solsting av minsta lilla vistelse i solen.

Evan är inte en kille som sitter och tycker synd om sig själv, trots sitt tillstånd. Han älskar livet och har många kompisar som han leker med i skolan och på fritiden. Trots att familjen har det kämpigt så lever dom trots allt ett bra och fint liv i Connecticut i USA.

Även om man tror att Evan kanske skulle vara begränsad eller rädd för att han har den ovanliga sjukdomen, så är detta inte något som han låter stoppa honom.

Detta borde vi alla lära oss av, för även om man inte är nöjd något hos sig själv så ska det aldrig få stoppa en att uppleva sin drömmar.