Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Pappan fick ”insjunken hjärna” – gärningsmannens straff gör folk upprörda

Om en person begår en brott tror jag de flesta tycker att personen i fråga ska ha ett ordentligt straff. Men tyvärr är händelsen du ska få höra om nu, ännu ett exempel på ett väldigt klent straff.


En tvåbarnspappa har legat i konstgjord koma i 1,5 år på grund av en hemsk attack där han förlorade halva skallen.

”Skadorna på hans huvud överensstämde med ett enda slag, skallfrakturen var överensstämmande med ett fall bakåt”, säger Ulster Countys allmänna åklagare Holley Carnright till ABC 7 News.

Gärningsmannen erkände sig skyldig, och fick till slut ett fängelsestraff på 365 dagar men gick fri redan efter 72 dagar. Detta har gjort att internet har kokat över med människor som tycker att det är helt fel.

Den misshandlade mannens mamma säger så här om händelsen:

”De orsakade skadorna kan inte ha tillkommit efter ett enda slag. Den vänstra sidan på hans huvud krossades, han drabbades av flera frakturer i huvudet och ansiktet, och han har en hjärnblödning.”

”Förövaren fick ett lindrigt straff och jag vill bara ha rättvisa för min son som kämpar för sitt liv varje dag. Steven var en glad kille som ville ha kul och älskade sitt jobb som kock – han jobbade 12-timmarsskift men hade ändå ett leende på läpparna efter arbetsdagen.”

”Han älskar sina barn och sin familj mer än allt annat i världen och att se honom nu, med svåra hjärnskador, är förkrossande. Jag är förtvivlad – min son är i ett vegetativt tillstånd.”

Vad tycker du om detta? Skulle gärningsmannen haft ett hårdare straff?