Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Med dessa 5 enkla knep kommer din tvättmaskin att bli skinande ren!

Om tvätten fortfarande inte luktar särskilt fräscht efter några varv i tvättmaskinen, kan det bero på att tvättmaskinen måste rengöras.

Kalk, smuts och bakterier är ofta orsaken till att kläderna luktar konstigt, men du kan lätt fixa det med hjälp av dessa enkla, naturliga knep.


Detta första trick är kanske det mest uppenbara: Efter tvätt är inte bara tvätten våt utan även trumman i maskinen. Därför är det alltid en bra idé att lämna dörren öppen. På detta sätt har mögel och bakterier mindre risk att spridas. Detsamma gäller för tvättmedelslådan, så låt den vara öppen ett tag också!

Gummiringen runt tvättmaskinens öppning är där för att samla små föremål, till exempel, knappar, stickor, etc. Detta samlar också upp saker som smuts och fluff och är ofta mycket fuktig. Om denna ring inte tvättas regelbundet kommer den säkert att börja lukta från tvättmaskinen och sedan också från dina kläder.

Tvättmedel, sköljmedel och fukt samlas i tvättmedelslådan, vilket kan skapa perfekta förhållanden för mögel och bakterier.

Det bästa tricket du kan göra för att undvika detta är att dra brickan helt ut och rengöra och torka den regelbundet. Du kan göra detta med helt naturliga ingredienser, som vinäger och citronsaft.

Även trumman i tvättmaskinen kan orsakade dålig lukt. Ett stort problem är att det samlas kalk. Att inte ta bort kalket kan påverka maskinens livslängd och den kommer att använda mer energi för att tvätta tvätten.

Den mest effektiva lösningen på detta problem är också ganska naturlig: Häll bara 7-8 msk citronsaft i trumman (utan kläder!) Och ställ maskinen på 90 ° C. Gör detta minst två gånger om året.

En av de vanligaste orsakerna till att tvättmaskinen plötsligt stannar är att takfiltret är igensatt. Därför är det bäst att rengöra detta regelbundet.

Dela gärna dessa tips med familj och vänner på Facebook!