Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Mannen hittar en guldring när han plockar svamp. Men när han tittar närmare rinner tårarna!

Lionel Lepezel har levt hela sitt liv i den lilla franska byn Charny-sur-Meuse. Han känner till varje hörn i sin by och tycker om att gå långa promenader genom täta skogar, där han ofta plockar svamp.


Området han bor i är nära de fält där en av de blodigaste och värsta striderna under första världskriget ägde rum: slaget vid Verdun.

En dag när Lionel letade efter svamp såg han plötsligt något glittrande. Han böjde sig och tog upp det lilla föremålet.

Först trodde han bara att det var en vanlig guldring. Men på insidan, “Martha et Leonce, 18/07/14” graverades – det är helt klart en vigselring. Lionel blev chockad. Ringen är från 1914, bara två veckor innan första världskriget började.

Lionel var fast besluten att återlämna ringen till den rättmätiga ägaren. Men hur skulle han hitta honom eller släktingarna efter så här lång tid? Han bad sin vän Cedric om hjälp. Han arbetar som lärare och sökte i alla dokument som han kunde hitta från första världskriget – men det visade sig att 1 200 unga män dog i Verdun-området under perioden 1914-1918. Hur skulle han hitta rätt Leonce?

I flera år sökte de i flera olika arkiv, men de hittade aldrig mannen de letade efter. Tio år gick och Lionel och Cedric gav upp sökningen.

Mot slutet av 2016 fick Lionel ett oväntat telefonsamtal. Det var Cedric. Han säger att han kan ha hittat något. Arkiven med soldatens identitetsnummer har nu blivit tillgängliga igen.

De två vännerna återupptar sökningen. Slutligen hittade de en ung man som heter Achille Leonce Bourrelly. Han dog 1916 – inte långt från där ringen hittades.

Efter alla dessa år hade de äntligen en ledtråd. Lionel lyckades få två telefonnummer på möjliga släktingar. Efter att det första numret visade sig vara fel lämnade Lionel ett meddelande till den andra personen. Alain Bourrelly.

Alain hörde meddelandet och frågade sin familj om någon av deras släktingar hade dött i Verdun vid den tiden. Han ringde omedelbart tillbaka och berättade Lionel hela historien.

“Han sa till mig att han hade hittat vigselringen till min farfar och att jag kunde komma och hämta den om jag ville,” säger Alain.

 “Jag kunde inte sova. Jag visste att min pappa aldrig lärde känna sin pappa och hans mamma var tvungen att bygga upp sitt liv efter kriget, och vi pratar sällan om det. ”

Han sökte i familjens gamla dokument och hittade ett äktenskapscertifikat för sina morföräldrar och Leonces dödsintyg. Alain och familjen beslutade sedan att träffa Lionel och Cedric. De väntade till hösten för att se Verdun på samma gång som Leonce hade gjort. Tillsammans gick de ut på fältet, där striden hade ägt rum 1916.

Platsens atmosfär och kunskapen om så många människors grymma öde är svårt att svälja.

“När du ser det får du en klump i halsen. Min farfar dog i ett område mellan två byar som var helt förstörda av kriget. “

Den 15 december 1916, efter en isig natt och en snöig morgon, var fransmännen redo för attack – men tyskarna var beredda. Leonce Bourrelly dödades av en granat. Soldaterna Albert Comproux och Emilie Bourbon hittade honom död. De officiella dokumenten uppgav att Leonce Bourrelly “dog för Frankrike i La Côte du Poivre, 15 december 1916 klockan 10:10”

Alain fick aldrig träffa sin farfar. Men att få sin vigselring av en utländsk man, 100 år efter att han dog, gjorde mannen verklig som tidigare bara var ett namn för honom.

Lionel och Cedrics ihållande sökning gjorde det möjligt för Alain att bekanta sig med sin farfar – ett sekel efter att han dog. Historien är väldigt sorglig, men samtidigt vacker.

Dela gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!