Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Magnus fångade unikt fenomen på himlen – får alla att häpna

Världen och naturen är verkligen fantastisk, och den bjuder ständigt på nya överraskningar. Detta var något som 43-årige Magnus fick vara med om, när han upptäckte något unikt på himlen.


Expressen skriver att 43-årige Magnus var och åt hos sina föräldrar i Borlänge, när hans mamma plötsligt såg något utanför fönstret på himmelen.

 – Jag tyckte halon såg ut att vara större och mäktigare än jag sett tidigare så jag gick och hämtade kameran. Sedan, eftersom jag är lite nördig, så laddade jag upp bilden på ett astronomiforum på nätet och fick snabbt respons, berättar Magnus för Expressen.

Magnus skickade bilderna på analys i olika länder, och fick till slut svar att det var ett ovanligt halo-fenomen som inte tidigare hade observerats, skriver Expressen

 – Det här är riktigt häftigt. Tog kanske ett dygn innan jag förstod helheten och storheten i det. Det var otroligt mäktigt, säger Magnus till Expressen.

Enligt SMHI är det förmodligen snökanoner som har bidragit till det unika fenomenet.

 – För den som är lite nördig i det här är det ju häftigt. För det finns inte så många sätt som en halo kan bildas. Men i och med snökanoner har man hittat allt fler, säger Weine Josefsson till Expressen.

Det här är stort. I fredags uppträdde en mycket spektakulär halo i Borlänge och en bild tagen av Magnus Edbäck skickades…

Publicerat av SMHI – Sveriges Meteorologiska och Hydrologiska Institut Måndag 17 december 2018

Dela gärna detta vidare så fler kan se!