Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Läkarna gav inte ens den lilla flickan ett år att leva. Men titta på henne nu!

Dagen då lilla Charlotte föddes var lika vacker som den var skrämmande för föräldrarna Emma och Scott Garside från Withernsea, England.

Charlotte föddes med en extrem form av kort tillväxt. När hon föddes var hon 25 cm lång och vägde mindre än ett kilo. Hon såg ut som en liten docka.


Läkarna var inte särskilt optimistiska. De sa till hennes föräldrar att hon förmodligen inte skulle leva till sin första födelsedag.

Mamma Emma hittade inga babykläder som passade hennes dotter och var tvungna att klä henne i dockkläder. Emma och Scott var tvungna att göra sina egna blöjor till det lilla barnet.

Det fanns många osäkerheter, men Charlotte tenderar att överraska.”

Och hon hade rätt. Charlottes första födelsedag kom och hon levde fortfarande och hade det bra. Hon är livlig och glad.

Även om flickan har ett antal allvarliga hälsoproblem, t.ex. försvagat immunsystem och cyster i levern, ler hon allt stort.

Hennes äldre systrar, Chloe, Sabrina och Sophie vet att Charlotte är mycket starkare än hon kanske verkar.

“Hon ser ut som en docka, men hon är så mycket mer än det. Hon älskar att springa genom huset och leka. ” Säger Chloe stolt. “När folk ser henne för första gången är de rädda för att förstöra henne – men hon är en riktig kämpe och sitter inte stilla en enda stund.”

Idag är Charlotte 5 år. Hon är bara 68 cm hög – mindre än sina kusiner och familjekatten. Och hon väger mindre än 5 kilo. Hon anses vara världens minsta barn.

Den lilla flickan hade nyligen sin största dag: hennes första skoldag.

“Hon är liten, men har en stark personlighet och vill göra allt som alla andra femåringar gör,” säger mamma Emma.

Men förstås hade föräldrarna sina bekymmer:

“Jag var rädd att de andra barnen skulle skada henne, men hon har sin egen vårdgivare som tar hand om henne, och hon är inte så bräcklig som man kanske tror.”

Vilken underbar liten tjej! Vi önskar henne stort lycka till i livet.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!