Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Kvinnan hittade ett sjukt barn i soporna. Men se nu hennes förvandling!

28-åriga Sarah Conque, är utbildad i rehabilitering och hälsa. Under sina studier fann hon sitt kall – att hjälpa barn med särskilda behov på Haiti. 2013 flyttade hon från Louisiana till Haiti och började arbeta som missionär vid Danitas Children Medical Center.


Det hela började i januari 2014, när en ung kvinna kom till Sarahs jobb med en tre månader gammal tjej, Nika. Hon led av en mycket allvarlig sjukdom som orsakade ansamling av vätska i hjärnan. Huvudet var svullet och förstorat, och Nika var mycket smal och behövde hjälp.

Det verkade som om flickans biologiska mamma var mer orolig över att uppleva skam för att ha ett barn med problem, än att vara upptagen av att ge barnet den hjälp hon behövde. När Nika var ute bland människor hade hennes mamma täckt henne för att dölja hur hon såg ut från omvärlden.

Tyvärr är detta inte ovanligt i Haiti. De som har ett funktionshinder tar ofta en förbannelse över dem och det sägs att de som vidrör dem också kan smittas.

En dag fick Sarah ett infall från någonstans. Hennes magkänsla sade att hon måste titta till Nika direkt. När hon kom till deras hem fann hon något chockerande.

Sarah blev helt chockad när hon hittade den lilla Nika som låg ensam i huset, på en säck med ris och omgiven av skrot och skräp. Hon var elva månader gammal och vägde knappt tre kilo.

Hon lyckades övertyga sin mamma att ta henne till barnhemmet för att få Nika mat.

Det hela slutade med att mamman inte längre ville ha vårdnaden om barnet. Så Sarah blev därför officiellt hennes vårdnadshavare. Hon bestämde sig för att ägna sitt liv för att ta hand om henne.

Sarahs flickvän, Stephen, såg det som hennes jobb att ge Nika kärlek i deras hem.

“Den här bilden visar exakt hur försiktig och omtänksam Stephen är med Nika,” skriver Sarah. “Jag vet inte var jag skulle ha varit utan honom.”

Dela gärna detta vidare om du tyckte att Sarahs beslut var beundransvärt.