Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Hunden vill inte gå från sin bästa vän på sjukhuset. Anledningen värmer mitt hjärta.

Att besöka sjukhuset är aldrig roligt, och för ett barn med autism kan det vara en oerhört skrämmande upplevelse. 9-åriga James Isaac kan inte prata och gillar inte att röra folk. Men han har en stor trygghet i livet: hunden Mahe.


Nyligen besökte James Wellingtons barnsjukhus på Nya Zeeland för en MR-undersökning. Hans servicehund Mahe fick följa med.

Han fick till och med ligga i sjukhussängen med James.

Hunden Mahe kom till familjen för två och ett halvt år sedan och James mamma Michelle berättar att hunden har förändrat sonens liv. Han följer honom överallt och tröstar James när han är rädd eller orolig.

Det är inte bara under sjukhusbesök som James behöver tröst från sin hund. Innan Mahe kom till familjen hade de svårt att lämna huset.

”Vi kunde inte gå ut med familjen. James blev upprörd och ville bara lämna. Men när vi fick Mahe, satt James bara stilla och väntade tills vi hade gjort kaffe, berättar James mamma Michelle.

”Det finns en magisk koppling mellan barn med autism och hundar, de kan lugna barnet. Barnet kan hålla ögonkontakt med hunden, något de ofta inte kan göra med sina föräldrar eller syskon. ”Säger Wendy Isaac, som arbetar med utbildningstjänsthundar.

Förutom att lugna James hjälper Mahe att hålla honom säker. När de är ute är de anslutna till varandra och om James springer för långt bort eller mot en trafikerad väg stoppar Mahe honom.

Jag blir så glad när jag ser vad hundar kan göra för barn med speciella behov. De är verkligen fantastiska, dela gärna om du också tycker samma!