Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Hon trodde det var huvudvärk, men dog 2 dagar efter. Nu varnar läkaren för DESSA symptom!

Fyrabarnsmamman Charlotte ”Lee” Broadway från North Carolina, USA, var en mycket omtyckt person. Hon och hennes man Eric träffades redan när de gick i skolan, gifte sig sedan och fick fyra barn tillsammans. Lee drabbades ofta migrän, så att hon hade ont i huvudet var inget ovanligt. Men den 1 april i 2017 fick hon den värsta huvudvärken någonsin.


Lee och Eric åkte till sjukhuset, men de hade inte en tanke på att Lee tillstånd vid det laget redan var livshotande. “Eftersom att Lee led av migrän var huvudvärk ingenting som oroade mig” berättar Eric för WCNC. Väl på sjukhuset visade det sig att hon drabbats av en hjärnaneurysm även kallat pulsåderbrock i hjärnan.

En hjärnaneurysm innebär att ett litet blodkärl försvagats och blod samlas som i en liten bubbla och utsätter hjärnan för tryck. Det finns två stora risker med detta, dels att trycket mot hjärnan blir för stort, eller att blodkärlet brister och börjar blöda. När ett blodkärl brister uppstår oftast en extremt intensiv huvudvärk, inte helt olik en migränattack.

Lee avled två dagar efter att hon blivit inlagd på sjukhuset, bara några dagar innan hon skulle ha fyllt 42 år. Det finns vissa varningssignaler som kan vara tecken på en hjärnaneurysm.

Man får plötslig svår huvudvärk. 
Man mår illa eller kräks. 
Man får krampanfall. Man svimmar eller bli medvetslös. 
Man blir försvagad i armar och ben. 
Får tappar känsel i delar av ansiktet. 
Om det upptäcks i tid kan det opereras i förebyggande syfte. Upplever du eller någon du känner några av dessa symptom uppsök omedelbart läkare.

Dela denna viktiga information med dina vänner på Facebook!

Add comment