Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Hennes far dog för tio år sedan. Men vänta tills du ser vem som dyker upp på bröllopet!

Dagen före sitt bröllop var Jeni Stepien både nervös och fylld av glädje lite mer än alla andra – detta av en god anledning.


Hon skulle snart träffa Arthur Thomas, mannen som skulle följa henne ner för altaret, för första gången.

Jeni förlorade sin far, Michael, för 10 år sedan. Han dog under ett rån. När han låg på sjukhuset informerades Michaels familj om att han ville donera sina organ till någon som behövde dem. De var mycket generöst och 48 timmar efter hans död gavs hans hjärta och njurar till någon som desperat behövde dem för att överleva.

Arthur Thomas var en av dessa människor. Thomas fick Michaels hjärta i sista minuten. Thomas (eller Tom som han kallas) var några dagar borta från att dö själv, berättar Jeni för Upworthy. Han hade väntat på ett nytt hjärta i flera år och lyckligtvis kunde hennes far, Michael, ge honom det.

Tom var uppenbarligen väldigt glad, men insåg också att familjen sörjde så han väntade till runt julafton samma år för att skicka familjen ett brev för att tacka.

När Jeni förlovade sig, visste hon att det var dags att träffa Tom ansikte mot ansikte. “Så fort vi blev förlovade tänkte jag, ‘Men vem kommer att följa mig ner altaret,” säger Jeni. “Jag tänkte omedelbart på Tom, och hur speciellt och meningsfullt det hade varit om han kunde göra det.”

I ett brev frågade hon om Tom ville spela den viktiga rollen i sitt bröllop. Några dagar senare ringde han och tackade ja, full av tårar och glädje. De två skulle träffas bara en dag före bröllopet. Alla var glada över att träffa Tom, men familjen kunde inte föreställa sig en mer spännande tid. När Jeni äntligen såg Tom i kyrkan i hennes hemstad, Swissvale Pennsylvania, visste hon att han var tänkt att fira hennes bröllopsdag och hennes kommande make, Paul, på deras stora dag.

Jeni hoppas på genom att dela denna erfarenhet med andra familjer som har förlorat en familjemedlem, kan inspirera och visa hur fantastisk organdonation kan vara. 

Den här berättelsen är så rörande! Dela gärna den vidare med dina vänner på Facebook!