Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Han äter med den hemlösa kvinnan varje vecka. En dag berättar hon något chockerande!

Det är väldigt lätt att att inte titta när människor runt omkring oss behöver hjälp eller mår dåligt. Det kan vara våra kollegor, familj eller en främling på gatan. Även om personen kanske bara behöver så lite som ett leende, en axel att gråta på eller en lunch.

Varje vecka äter Greg Smith lunch med Amy. Amy är hemlös. Att träffas en gång i veckan ger dem båda otroligt mycket, men en dag berättar Amy något för Greg som han inte trodde var möjligt. Han valde att dela berättelsen på Facebook och sedan dess har tusentals människor runt om i världen delat berättelsen vidare.

Det är inte konstigt: det är värt att sprida denna historia.

“Träffa Amy. Varje tisdag under de senaste veckorna har vi träffats vid samma gathörn där hon sitter. Hon har inte en gång bett mig om pengar, hon skrattar alltid och säger: “God morgon, ha en trevlig dag!”

Jag klär mig alltid snyggt på jobbet och stoppas ofta på gatan av människor som ber mig om pengar. Amy har alltid bara varit trevlig och på grund av hennes fina personlighet blev vi vänner och har sedan dess ätit lunch tillsammans varje tisdag.

Vi tillbringar ungefär en timme tillsammans och jag lär mig så mycket av den henne. Förra veckan berättade hon för mig något som gjorde mig ledsen. Hon kan inte läsa.

Amy Joe röker inte, dricker inte och använder inte droger. Hon har helt enkelt inte haft någon i sitt liv som har lärt henne att läsa. Hon berättade för mig hur svårt det är att hitta ett jobb när du inte kan läsa. Alla pengar hon samlar använder hon för att låna böcker för att lära sig läsa. Hon prioriterar det framför mat. Det chockade mig! Bara tanken på att spendera pengar på böcker istället för mat fick mig att inse hur lyckligt jag är att ha en underbar familj som stöttade mig i allt jag valde att göra. Amy har ingen.

Från och med nu äter vi två inte bara lunch tillsammans, jag lär henne att läsa också. Varje dag tar jag med mig en bok vi läser tillsammans under lunchen som hon sedan tränat på att läsa hela veckan.

Jag skriver inte det här för att du ska tycka synd om Amy eller att skylla på mig för att göra mer för henne. Jag skriver det här så att det kan inspirera andra att hjälpa en annan person. Det finns många som Amy som behöver hjälp som inte är hungriga eller hemlösa. Det kan finnas någon i din familj eller bland dina vänner. Att hjälpa andra är ibland att säga hej och le till någon. Jag är tillräckligt privilegierad för att tjäna tillräckligt med pengar för att hjälpa Amy, och jag kommer att fortsätta göra det.

Du vet aldrig vad du kan göra för någon innan du försöker. Vem är din Amy?! “

Dela gärna den här fina historien med dina vänner på Facebook!