Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Gunhild Stordalen trotsar sjukdomen – här är hennes nya hälsobesked

Gunhild Stordalen drabbades 2014 av den ovanliga sjukdomen diffus kutan systemisk skleros. Hon är tillsammans med den norska entreprenören Petter Stordalen. Paret har hela tiden varit öppna med kampen, sorgen och allt som händer kring sjukdomen.


Det var på matmässan EAT Forum i Stockholm, som hålls den 12 och 13 juni, som hon dök upp för att hålla ett tal.

Men hon avslöjar nu för tidningen Expressen att hon drabbats av en infektion.

– Jag har under hela våren kämpat med en infektion som läkarna inte vet var den kommer ifrån. Den har inget med min bindvävssjukdom att göra, men jag går på immundämpande mediciner som gör att jag är mer känslig för just infektioner, säger hon till tidningen.

– Jag lär mig ständigt att hälsa inte är något man kan ta för givet.

Gunhild säger att det betydde mycket för henna att hon kunde medverka på mässan.

– Det har betytt mycket för mig att komma på benen till öppningen av forumet i dag, om än för en kort stund. Jag är självklart otålig när det gäller att komma tillbaka i arbete, men nu får jag hålla mig tills dess att sjukskrivningen är över i slutet av sommaren, säger hon.

Gunhild är verkligen en fin och stark människa! Dela gärna om du också tycker detta.