Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Grottmannen hånas för sin livsstil – men när dörren öppnas till hans hem blir dem helt tysta

Att leva i en grotta kan sticka i mångas ögon då de allra flesta av oss lever ett ganska alldagligt liv med mycket teknik runt oss.


Nästan alla européer tar rinnande vatten och el som en självklarhet. Detta tack vare en bra utveckling och smarta uppfinningar som har kommit genom åren.

Det var längesen vi tvingades bo i grottor. Men för en man, Angelo Mastropietro som är bosatt i Worchestershire, Storbritannien, är detta i högsta grad verkligheten.

Han lämnade sitt liv i Australien som en framgångsrik författare, för han kände att han behövde förändring i livet. Och förändra livet gjorde han verkligen.

Den stora förändringen ledde han till en grotta.

Redan år 2007 diagnostiserades Angelo med MS, och det var inte för ens då som han började fundera över hur han verkligen ville leva sitt liv.

Tio år tidigare hade han kommit i kontakt med en gammal grotta. Det var en dag då han var ute och gick och det började regna som han sökte skydd för regnet under grottan, som han sedan inte kunde glömma.

“- Det var helt enkelt något magiskt med den berättar Angelo”

Daily Mail bekräftar också att Grottan var över 250 miljoner år gammal

Han visste att han var tvungen att återvända dit. Till att börja med såg det inte speciellt ut för omvärlden, men titta bara på hur insidan ser ut idag.

Men att bygga grottan har inte varit gratis. Det har tagit både mycket energi och pengar att borra och konstruera byggnaden. 130 000 euro, vilket motsvarar ungefär 1 170 000 svenska kronor, har det kostat Angelo, och det tog han åtta månader innan han kunde flytta in.

Efter all denna tid för renovering finns det nu alla bekvämligheter i grottan som man kan tänka sig.

Rinnande vatten, kamin, och ett stort sovrum är bara några av sakerna!

Se hur allt ser ut i klippet här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Add comment