Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Gillar du bananer? Då måste du se dessa 9 chockerande effekter. Nummer 6 är otroligt!

Bananer är kanske naturens mest underskattade frukt. Bananer är välsmakande “supermat” som gör otroligt mycket bra för våra kroppar.


De är fulla av näringsämnen, vitaminer, fiber och naturliga sockerarter. Detta är en del av anledningen till att äta bananer regelbundet hjälper till att hålla läkaren borta.

1) Halsbränna – Bananer är naturens anti-syra och kan lindra halsbränna och sura uppstötningar. Att äta en banan kan omedelbart minska halsbränna.

2) Blodtryck – Bananer hjälper till att sänka blodtrycket och skydda mot stroke och hjärtattacker, eftersom de har lågt natrium- och högt kaliuminnehåll. Inte heller det gör dem till hälsokost för ditt hjärta.

3) Energi – Att äta en banan eller två före träning ger dig tillräckligt med energi för att hålla en timme eller mer.

4) Cirkulation – De kan distribuera järn, vilket stimulerar produktionen av röda blodkroppar och ökar blodtillförseln.

5) Mage – När du lider av magsår finns det mycket du inte kan äta. Men bananer behöver inte oroa sig för att orsaka smärta. Detta beror på en slät och mjuk konsistens som hjälper magslemhinnan och skyddar den mot syror och irritation.

6) Depression – De kan hjälpa till att förebygga depression eftersom de har höga nivåer av tryptofan, som våra kroppar konverterar till serotonin. Serotonin är ett signalmedel i hjärnan som gör att människor kan koppla av, vara lyckliga och förbättra humöret. Så kan bananer faktiskt få människor att må bättre.

7) Förstoppning – Om du är förstoppad, ät några bananer. De har tillräckligt med fiber i sig för att stimulera tarmrörelser och ge en naturlig lättnad för förstoppning.

8) Stress  – När du känner dig stressad, ät en banan. De hjälper till att reglera blodsockret och är rika på B-vitaminer, vilket naturligt lugnar ner nervsystemet och får oss att slappna av.

9) Temperatur – Om du äter en banan på en varm dag kan den svalna dig genom att sänka din kroppstemperatur. Detsamma kan vara fallet med feber.

Se själv i videon nedan:

Dela gärna videon med dina vänner!