Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Familjen räddar en övergiven kattunge. Men då ser dom att det inte är någon vanlig katt!

En familj från Thailand såg plötsligt något utanför deras fönster. Det satt en liten kattunge ensam på gatan. De gick ut för att titta närmare, och då kunde de inte hitta kattens mamma någonstans.

Så de beslutade att hjälpa den lilla kattungen och tog den till Wildlife Friends Foundation Thailand. Men de började misstänka att det var någon vanlig kattunge de hade hittat.


När organisationens veterinärer undersökte kattungen bekräftade de att det inte var någon vanlig huskatt. Denna kattunge var av en döende ras – det var en fiskekatt!

Fiskekatter bor i våtmarker i Sydostasien och kan vara upp till 90 centimeter långa – och skiljer sig mycket från vanliga huskatter.

Fiskekatter är dubbelt så stora som vanliga huskatter. De älskar vatten och att jaga efter fisk. Men våtmarker i världen förstörs allt mer, vilket gör att denna art är i fara. Och som om det inte räckte är de också offer för olaglig tjuvjakt – eftersom de är så sällsynta.

Katten bodde med familjen som fann den, eftersom den kände sig säker hos familjen.

Och varje dag tittar de ut genom fönstret för att se om kattungens mamma dyker upp. Wildlife Friends Foundation trodde att kattungen var bara några timmar gammal när den hittades.

Men mamman dök aldrig upp. Familjen fortsatte därför att ta hand om katten och gav den varm mjölk.

Fiskkatten hette Simba. WFFT anser att det är viktigt för rasen att överleva. I Thailand har beståndet minskat drastiskt de senaste åren. På tre år dog 84 procent av alla dessa katter i landet på grund av bland annat miljöskador.

Vilken fin katt! Det är oklart varför kattungen övergavs av sin mamma, men lyckligtvis var hjälpen inte långt borta denna gång.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!