Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Dykaren räddar valens liv. Men hur den tackar honom fascinerar nu miljoner

James Moskito från San Francisco, USA, är en professionell dykare. Men just denna dag ute på havet skulle påverka honom för evigt.

James såg en knölval som rör sig konstigt den här dagen – det stora djuret såg ut som om det hade problem.


James och hans vänner körde båten närmare och kunde snart se att något var väldigt fel. Knölvalar brukar bara vara några sekunder över havet för att hämta luft.

“Men den här valen kom upp för att andas och låg sedan på sidan med ögat över ytan … Och bara tittade på mig. Den försökte berätta något, säger James.

Omedelbart beslutade James att hoppa i vattnet för att hjälpa till. Han stannade precis vid valens öga och sa lugnt, “Jag är bara här för att hjälpa dig. Jag kommer inte att skada dig. “

Men när han simmade runt valen för att se vad som var fel , blev han chockad: Ett 1,3 ton ankare hade fastnat vid valens svansfena.

James och hans vänner arbetade outtröttligt i flera timmar för att få bort ankaret som var på väg att döda valen. Men till slut blev de av med det!

Så snart den var fri, simmade valen i cirklar James och hans vänner. Men den ville ge James ett särskilt tack. Den simmade upp mot honom igen och stannade bara några centimeter från honom. Sedan gnuggade den ansiktet och tittade på honom igen, som för att säga tack.

Se den fantastiska videon och dela gärna den här historien med dina vänner på Facebook!