Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

Därför ska du aldrig köpa en levande julgran – Detta får du på köpet!

Julen är för många människor den bästa tiden av hela året. Vi spenderar tid med vänner och familj, äter god mat och förvandlar våra hem till magiska underland. Det är ganska vackert! Självklart, så länge som våra vackert inredda hem inte invaderas av objudna gäster.


Och här pratar vi inte om de enskilda familjemedlemmarna – vi pratar om små insekter.

Att köpa en julgran är en kär tradition för tusentals familjer, och det finns något trevligt med att ha en riktig gran i ditt hem. Det luktar gott, och det är så fint. Men, som en del av naturen betyder det också att de kan fungera som hem för ett antal olika typer av insekter, varav många kommer att vara vilande i kylan men kommer gärna kommer till liv i värmen i vardagsrummet.

Bladlöss, små är svarta eller bruna är några av de vanligaste kvalstren.

Över 20 000 småkryp

En amerikansk studie visar att omkring 20 000 småkryp bor inuti varje gran. Forskarna hittade dessutom 400 olika sorters insekter

Ett hett tips är att ge granen lite karenstid innan du tar in den. Ställ den i ett garage, ett förråd eller i något annat utrymme som är lite varmt under natten och låt krypen vakna där. Sedan skakar du granen rejält innan du tar in den på riktigt, då faller de flesta djuren av.

Se videon nedan:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!