Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

25-åringen kände konstiga rörelser i magen. När läkarna ser vad som pressar på, blir de mållösa!

I april 2015 togs den unga gravida Elena Sedova från Dnipro i Ukraina till sjukhus. Hon ville undersöka vad som orsakade de konstiga rörelserna hon kände i magen. 


När läkarna undersöker Elena, är de chockade över resultaten: Hon är 25 veckor gravid, men det är bokstavligen något som driver barnet ur henne.

Mysteriet löses snabbt: 25-åringen är gravid med trillingar. Två spädbarn finns i den övre delen av livmodern och pressar ner på det tredje barnet. I flera dagar kan hon känna det.

Men den lilla Likeriya föddes redan efter 7 månader. Barnet var mycket svagt och vägde bara 950 gram. Hon placerades omedelbart i en inkubator, och läkarna gjorde sig redo att ta på ann de andra två flickorna.

Men de står inför ett svårt beslut: Normalt kommer det andra barnet en timme efter det första. Men i det här fallet var de motvilliga. Flickorna var ännu mindre än sin syster, och chansen att de inte överlevde var inte hög. Läkarna beslutar därför att vänta.

Under tiden träffade Elena inte sin förstfödda dotter Likeriya, eftersom hon var tvungen att sova. Hon var livrädd för att flytta sig och potentiellt skada sina två ofödda döttrar.

En hel dag gick. Sedan en vecka. Sedan två. Också tre. Läkarna började be om råd från andra läkare runt om i världen, eftersom de aldrig hade varit med om något liknande tidigare.

38 dagar senare beslutade läkarna att ta ut flickorna. Lyckligtvis var de friska och välmående. Stefania och Zlata kom äntligen till sin syster Likeriya, och mamman kunde äntligen hålla sina tre döttrar.

Trillingarna är nu ett och ett halvt år gamla, fortfarande friska och välmående. Likeriya, som var hälften så stor som sina systrar när hon föddes, är lika nyfiken på att utforska världen.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!