Nyhetsmedia - Virala och hjärtskärande nyheter dygnet runt

19-åriga studenten nära att dö efter hårfärgningen – varnar nu för riskerna

En ung kvinna från Paris har delat bilder som visar det chockerande resultatet som orsakades av en allergisk reaktion mot en vanlig hårfärgsprodukt.


19-åriga studenten Estelle, lärde sig en läxa den hårda vägen. Den unga kvinnan berättade för Le Parisien att hon hade gått från att vara blond till brunett, när hon kände att hennes hårbotten började klia.

Efter att ha upptäckt att hennes huvud började svälla besökte hon apoteket där hon fick allergimedicin och en kräm som skulle motverka klådan. Men, otroligt nog vaknade hon nästa dag för att få en glimt av hennes uppblåsta reflektion.

Nu har hennes mamma har delat en varning på Facebook, för att uppmärksamma om faran som kan komma om man inte följer rekommendationen.

Så här skriver mamman på Facebook:

“Hej, jag ville dela med mig av erfarenheten av när min dotter skulle färga håret med Franck Provost-hårfärg. Bruksanvisningen säger att ett allergitest måste göras innan färgning. Hon följde inte alla instruktionerna, men det är viktigt att visa konsekvenserna av detta.”

“Det är viktigt att varningarna är tydligare, och framför allt mer synliga. Specificera på förpackningen att produkten innehåller PPD, en väldigt allergiframkallande ingrediens som kan leda till katastrofala reaktioner.”

“Denna ingrediens finns i många hårfärger på salonger och i affärer. Min dotter var tvungen att söka vård akut för att hindra effekten av produkten och inte kvävas till döds. Som tur var reagerade vi i tid. Var försiktiga.”

Färgämnet PPD, var förbjudet i Sverige, till förbudet togs bort i och med att Sverige gick med i EU, trots att det fortfarande anses vara farligt.

I videon nedan:

DELA Estelles varning vidare så att fler förstår farorna.